Grindsted Ro - og Kajak Klub

 

 

Roning er en sportsgren, hvor man ror i robåde med ryggen mod sejlretningen. Det er en sport som alle kan være med til fra de når 12 års alderen. De unge begynder allerede der at ro kaproning. Man kan ro motionsroning eller kaproning. Der findes mange bådtyper men for det meste bruges inriggere (bredere både) til motionsroning og outriggere (tyndere både) til kaproning og disse både er også de olympiske bådtyper.

Desuden findes der også en form for roning hvor der roes længere ud på havet, bl.a. er der roet på tværs af Atlanten.

Roning kan praktiseres med både én og to årer pr. mand, hvor to-åresroning betegnes som "sculling" på engelsk mens roning med én åre blot betegnes som "rowing".

Den første sæson, som i Danmark som regel strækker sig fra sommertidens start helt indtil vi skifter til vintertid, skal den nye roer lære en hel del om båden, kommandoer og teknik. De nye roere kaldes kaniner. Ved afslutningen af deres første sæson bliver de udsat for en kanindåb, på den måde bliver de ægte roere. Mange roklubber er gået væk fra at indvie kaniner, da det bliver anset for at være en for barsk tradition. En kanindåb er forskellig fra klub til klub, men minder i sin helhed meget om en polardåb.

 

Michael Ebbesen
Ro- og kajakklub

Fakta

Klubhuset:

Vesterboulevard 18A

7200 Grindsted

Ro aften:

Tirsdag og torsdag kl. 18:30